De theestruiken voor de Taitung Dark Pearl Oolong worden verzorgd in Taitung Country op een heuvel tussen 400-500 meter van het tropische klimaat aan de Pacifische kust. Het is de meest geoxideerde oolong-variëteit. Deze productiemethode is ontwikkeld door het Taiwanese thee-onderzoeksinstituut (TRES).
Met het hele jaar door warm weer, vindt de productie het hele jaar door plaats.
De theebladeren worden geplukt, gerold en gefermenteerd tot een fermentatie graad van ca. 85-90%. Om de fermentatie te stoppen op dit bepaald niveau wordt de thee ca. 10-15 minuten verhit in een bij een temperatuur van 300 °C. Met speciale machines worden de theebladeren strak opgerold in parels om het oppervlak dat wordt blootgesteld aan de lucht te verminderen. Dit helpt om de smaak te beschermen en houdt de thee langer vers. Na het drogen is de thee klaar om te worden verpakt en verscheept.
De blaadjes produceren een zachte, donkere, amberkleurige drank met een zeer rustgevend aroma. De smaak is fris, fruitig en een klein zoetje proef je op de achtergrond.
Taiwanese thee staat bekend als de beste ter wereld. Dit is deels te wijten aan de nadruk die de regering legt op het beschermen van de unieke flora, fauna en fauna van het eiland en daarmee het beperken van de gebieden van waardevol bergachtig land gewijd aan theeplantages. In plaats van het aanmoedigen van massale geïndustrialiseerde landbouw zoals die overal ter wereld wordt toegepast, heeft de Taiwanese overheid via haar bureau Taiwan Tea Research & Extension Station (TRES) haar aandacht besteed aan de productie van kleine partijen zeer gespecialiseerde thee. Dit helpt de onafhankelijkheid en het levensonderhoud van duizenden kleine boeren en aanverwante bedrijven te behouden.