De wereld van kruidengeneeskunde

Kruiden worden al tienduizenden jaren gebruikt over de hele wereld voor hun medicinale eigenschappen. Zo werd er uitgebreid gebruik gemaakt van kruiden in de traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda (de traditionele geneeswijze uit India), maar ook in het oude Egypte en het oude Griekenland. De kennis van kruidengeneeskunde werd mondeling doorgegeven en later vastgelegd in geschriften en boeken, waardoor het door de eeuwen heen zich bleef ontwikkelen en steeds verfijnder werd.  

Fytotherapie 

Het ondersteunen van onze gezondheid door gebruik te maken van planten wordt ook wel ‘fytotherapie’ genoemd. ‘Fyto’ is het Latijnse woord voor ‘plant’ en het woord ‘therapie’ is ontleend aan het Grieks en betekent ‘helen’. Tegenwoordig neemt de interesse in fytotherapie weer toe en dat is niet zo gek ook! Planten vormen een waardevolle bron van belangrijke stoffen die veel kunnen bijdragen aan ons welzijn. Door de jaren heen hebben mensen verschillende manieren ontdekt om handig gebruik te maken van planten, zoals door ermee te koken, er kruidenthee van te zetten of te gebruiken als plantenextract. Neem bijvoorbeeld de kalmerende en ontstekingsremmende werking van kamille, gember dat kan helpen om misselijkheid te verminderen of salie wat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen en wat vaak gebruikt wordt om keelpijn te verlichten.  

Groot Handboek Geneeskrachtige planten 

Een essentieel naslagwerk waarmee je in de fascinerende wereld van kruiden duikt, is het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten van Dr. Geert Verhelst. Dit Nederlandstalige standaardwerk biedt een diepgaande kijk op fytotherapie, met een uitgebreide inleiding over de inhoudsstoffen, werking en bereidingswijzen van geneeskrachtige kruiden. Met meer dan 200 gedetailleerde monografieën van bekende kruiden, gebaseerd op recente wetenschappelijke literatuur, is dit boek een onmisbare bron van kennis voor zowel beginners als ervaren beoefenaars in de wereld van kruidengeneeskunde.  

Bovendien bevat het handboek 200 compactere kruidenfiches van minder bekende kruiden, vergeten kruiden en "gevaarlijke" kruiden die met voorzichtigheid moeten worden gebruikt. Ook kun je als lezer snel specifieke informatie opzoeken en vinden dankzij het uitgebreide repertorium. Het boek bevat prachtige illustraties en kleurenfoto’s zodat je een goede indruk krijgt van alle verschillende kruiden en hun kenmerken. 

Kruidengeneeskunde boek kopen bij the art of tea 

Bij the art of tea voegen we een extraatje toe als je het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten bestelt. Je krijgt namelijk een gratis zakje Haarlemse Kruiden Melange van 100 gram bij je bestelling. Zo kun je niet alleen genieten van een heerlijk kopje kruidenthee tijdens het bestuderen van dit prachtige boek, maar ook meteen de geneeskrachtige werking van kruiden ervaren. 

Kortom, het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in kruidengeneeskunde. Verrijk je kennis, ontdek de natuurlijke kracht van planten en haal het beste uit je gezondheid met dit waardevolle boek.  

Elsa
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter