Gratis verzending naar Nederland België en Duitsland op de grootste selectie thee & kruiden van Europa boven €40*
Thee
Groen
Oolong
Zwart
Geel
Wit
Pu-Erh
Infusies
Rooibos
Kruiden
Vruchten
Thee Bloemen
Maté
Exclusieve Thee
Thee per Land
China
Colombia
India
Indonesië
Iran
Japan
Kenia
Nepal
Rwanda
Sri Lanka
Thailand
Vietnam
Zuid Afrika
Zuid Korea
Verpakte Thee
Kusmi Tea
Tea Cultures
Tastea
TBlik
Overige
Thee Serveren
Theepot
Onderzetters en Theelichten
Thermos
Fluit/Waterketels
Glazen
Kopjes en Mokken
Tassen® Servies
Thee Bewaren
Blikjes
Theedozen
Thee Bereiden
Thee Naslagwerk
Kruiden
Kruiden A-E
Kruiden F-K
Kruiden L-P
Kruiden Q-U
Kruiden V-Z
Gemengd
Specerijen
Pure Specerijen
Gemengde Specerijen
Hennep
Hennepblad en Hennepzaad
Toebehoren
Kruiden Naslagwerk
Koffie
Bonen
Espresso
Koffie Melange
Single Estate Koffie
Single Origin Koffie
Decaf Koffie
Illy IperEspresso
Koffie serveren
Koffie bewaren
Koffie Bereiden
Slow Coffee
Percolator
Cafetiére/French Press
Koffiemolen
Reinigen & Ontkalken
Accessoires
Overig
Cadeaubon
Cadeau Artikelen
Etenswaar
Zoet
Hartig
Blogs
Login / Register
0
✕
Winkelwagen
Artikelen
Geen producten gevonden...
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Inloggen
Nog geen account?
Registreren
Wachtwoord vergeten?
Home
Deel dit product:
Facebook
Twitter
Pinterest
Maté kom, donkerbruin
•
•
•
•
•
Artikelcode
2284
€9,95
Niet op voorraad
Overzicht
Natuurproduct (pompoen) met variabel volume (ongeveer 200-480 ml)
Details
Voordat je kalebas klaar is voor gebruik moet deze eerst worden geprepareerd. Dit helpt voorkomen dat de kalebas scheurt en/of beschimmelt en het verbetert de smaak. Je zult merken dat hoe langer je de kalebas gebruikt, hoe beter de yerba mate je zal smaken.
Maak de kalebas vóór het eerste gebruik schoon door alle losse huid binnenin weg te schrapen d.m.v. een lepel of bombilla.
Vul de kalebas voor de helft met droge yerba mate. Giet daarna warm water (niet kokend) in de kalebas.
Laat de yerba mate en de kalebas het water absorberen en giet vervolgens opnieuw water bij tot de rand van de kalebas. Laat de mate voor tenminste 24 uur staan. Op deze manier zal de mate de smaak van de yerba in zich opnemen. Schep het mengsel uit de kalebas en spoel de deze om met warm stromend water. Gebruik nooit schoonmaakmiddel of zeep!
Schraap de binnenkant opnieuw uit met een lepel of bombilla om de zachte of losse huid te verwijderen en spoel de kalebas om met warm stromend water. Herhaal dit proces totdat je kalebas helemaal schoon is.
Droog de kalebas met een doekje en zet de kalebas ondersteboven op een rekje zodat de lucht kan circuleren door de kalebas. Hierdoor kan de kalebas goed drogen. Bewaar de kalebas in een warme, droge, geventileerde ruimte. Een zonnige/warme vensterbank of raam is een goede plek om je kalebas te drogen.
Controleer de kalebas voor eventuele scheurtjes. Het hoeft niet te lekken, maar in het scheurtje kan schimmelvorming plaatsvinden.
Spoel de kalebas na elk gebruik goed schoon (gebruik nooit schoonmaakmiddel of zeep!) en droog deze vervolgens met een doekje. Laat nooit de yerba in de kalebas staan na gebruik. Doe een ander doekje in de kalebas en laat deze ondersteboven op een rekje staan of plaats hem op een warme plek tot het volledig droog is. Zorg ervoor dat de lucht kan circuleren door de kalebas. De kalebas kan aan de binnenkant een groene kleur aannemen van de yerba mate. Dat is normaal en niet schadelijk voor jou of de kalebas.
Als je een klein scheurtje in je kalebas ontdekt, zoals dit soms kan gebeuren met een natuurlijk product, kan je dit makkelijk repareren door aan de buitenkant doorzichtige nagellak op de kalebas aan te brengen.
Grootste Assortiment
Duizenden varianten, op voorraad
Persoonlijk
service en advies
Specialisten
in thee, kruiden en specerijen
Dé theewinkel
in Haarlem
Gerelateerde producten
Back to home
Maté kom met brandmerk
€9,95
Maté kom, lichtbruin
€9,95
Bombilla, Rietje voor maté
€9,95
niet op voorraad
Maté Orange Energy
€5,98
niet op voorraad
Maté Powerrr!
€5,48
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord?
Ja
Nee
Meer over cookies »