Maté

Maté

Een infusie die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt.

Toon 1 - 5 van 5

Stap in de wereld van Zuid-Amerikaanse smaak met onze uitgebreide collectie yerba mate thee. Bij The Art of Tea hebben we een zorgvuldig samengestelde selectie van yerba maté thee, rechtstreeks uit de Argentijnse traditie, om je smaakpapillen te prikkelen en je te laten genieten van de rijke, kruidige tonen.

Mate thee

Ontdek de opwindende wereld van Argentijnse mate thee, een drank die diepgeworteld is in de cultuur van Zuid-Amerika. Proef de authenticiteit van de Argentijnse thee met onze selectie van yerba mate thee, een infusie die bekend staat om zijn rijke smaak en stimulerende eigenschappen.

Argentijnse thee

Argentijnse mate thee, ook wel bekend als mate thee of yerba mate, is een populaire drank die traditioneel wordt gedronken in Zuid-Amerika, met name in landen als Argentinië, Uruguay, Paraguay en delen van Brazilië. Yerba mate wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de Ilex paraguariensis plant, die inheems is in deze regio.

Yerba mate thee wordt vaak bereid door de gedroogde bladeren van de mateplant te verpulveren tot een grof poeder, dat vervolgens wordt gemengd met heet water. Yerba maté wordt traditioneel gedronken uit een kalebas, die bekend staat als een "mate gourd", en via een metalen rietje, dat een "bombilla" wordt genoemd.

Argentijnse mate thee heeft een krachtige en karakteristieke smaak, die vaak wordt beschreven als aards en bitterzoet, met een lichte kruidigheid. Het heeft ook een stimulerend effect vanwege het cafeïnegehalte, vergelijkbaar met dat van koffie, maar met een meer geleidelijke en langdurige energieboost.

Gezondheidsvoordelen yerba mate

Gerba mate tea heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder dat het een milde energieboost kan geven, je alertheid kan verhogen en het ondersteuning biedt aan je spijsvertering. Daarnaast zit maté thee vol met antioxidanten, die vrije radicalen in het lichaam helpen bestrijden. Yerba mate thee is dus niet alleen lekker, maar ook nog gezond!

Mate thee kopen

Mate thee bestellen? Bij The art of tea hebben we een scala aan opties, variërend van de klassieke yerba mate tea tot verfrissende varianten zoals green mate thee en iced mate thee. Bestel eenvoudig online en laat je meeslepen door de intense smaken van Zuid-Amerikaanse yerba-mate, rechtstreeks naar jouw theekop. Yerba thee kopen was nog nooit zo makkelijk.

Yerba Mate kopen

Geniet van een authentieke ervaring met yerba mate kopen bij The art of tea. Ontdek de diepe, aardse tonen van yerba mate thee en dompel jezelf onder in de Argentijnse theecultuur. Of je nu de voorkeur geeft aan de klassieke Argentijnse thee of de verfijnde smaak van green mate thee, onze collectie biedt een reis door de zintuigen.

Bestel vandaag nog en voeg een vleugje Zuid-Amerikaanse passie toe aan je theemomenten met onze uitgebreide selectie van mate theeën. Met The art of tea brengen we de authentieke smaken van Zuid-Amerika naar jou toe, zodat je kunt genieten van de rijke traditie van yerba mate in elke slok.