Thee uit India.

Thee uit India.

India heeft een indrukwekkende geschiedenis als het op thee aankomt. Bij The art of tea brengen we een assortiment van thee samen uit de verschillende Indiase deelstaten. Allemaal met hun eigen unieke eigenschappen en smaken.

India thee

Ervaar de essentie van India met onze brede selectie van theeën die de unieke karakteristieken van verschillende deelstaten laten zien. Ontdek de robuste smaak van Assam thee, met zijn krachtige en volle body die zowel kenmerkend als bevredigend is.

Assam thee

Assam thee staat bekend om zijn robuuste karakter en volle body. Met een hoog cafeïnegehalte is het een ideale keuze voor degenen die een stevig kopje thee waarderen. Bovendien worden aan Assam thee gezondheidsvoordelen toegeschreven.

Indiase Chai thee

Indiase Chai thee is een levendige melange van zwarte thee en specerijen zoals kardemom, kruidnagel en kaneel. Deze aromatische combinatie weerspiegelt de rijke chai-cultuur van India en biedt een smaakvolle ervaring.

Thee uit India met melk

Geniet van de harmonie van thee met melk, een geliefde combinatie in India. De diepe smaak van zwarte thee harmonieert perfect met de romigheid van melk, wat resulteert in een warme en bevredigende drank.Thee met melk, ook wel bekend als Indiase Chai thee, is zeer populair in het land en heeft diepe culturele wortels. Hier zijn enkele redenen waarom thee met melk zo geliefd is in India:

  • Traditie en Cultuur: Chai is diep verankerd in de Indiase cultuur en maakt deel uit van de dagelijkse routine. Het wordt vaak gedronken als een sociale activiteit, waar mensen samenkomen om te praten en te ontspannen.
  • Weer en Klimaat: India heeft diverse klimaten, en in sommige delen van het land kan het behoorlijk koud worden, vooral in de wintermaanden. Chai met melk biedt warmte en troost, waardoor het een populaire keuze is om op te warmen.
  • Gezondheidstradities: In de Ayurvedische traditie wordt aangenomen dat kruiden en specerijen, vaak toegevoegd aan Indiase chai thee, geneeskrachtige eigenschappen hebben. Het combineren van deze kruiden met melk versterkt de voedingswaarde en wordt beschouwd als heilzaam voor de gezondheid.
  • Versterkt de Smaak: De toevoeging van melk verzacht de sterke smaak van zwarte thee en specerijen, waardoor het toegankelijker wordt voor een breder publiek, inclusief degenen die niet gewend zijn aan sterke the
  • Energieboost: De cafeïne in thee, gecombineerd met de energie uit melk en suiker, maakt chai tot een verkwikkende drank die vaak 's ochtends wordt gedronken om de dag goed te beginnen.
  • Aanpassingsvermogen aan Smaak: Chai is zeer aanpasbaar aan individuele smaakvoorkeuren. Mensen kunnen variëren met de hoeveelheid melk, thee, suiker en specerijen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan smaakvoorkeuren.

Al deze factoren hebben bijgedragen aan de immense populariteit van thee met melk in India, waardoor het niet alleen een drankje is maar ook een belangrijk sociaal en cultureel symbool.

Zwarte thee uit India

Onze selectie zwarte theeën uit India omvat diverse smaakprofielen. Van de zachte moutigheid van Darjeeling tot de stevige tonen van Assam, elke thee biedt een unieke beleving voor liefhebbers van zwarte thee.

Thee uit India met kardemom

Ontdek onze thee uit India met kardemom, een subtiele mix die de rijke Indiase smaaktraditie weerspiegelt. De toevoeging van kardemom geeft de thee een delicate zoetheid zonder overdreven te zijn.

Ontdek de diversiteit van India door onze theeën uit verschillende deelstaten. The Art of Tea nodigt je uit om te genieten van de authentieke smaken die India te bieden heeft. Bestel vandaag nog en laat de magie van India jouw theemomenten verrijken.