Matcha Shichi gebruik je voor het zetten van een klassieke Matcha thee. De dosering: 1/2 theelepel (1 gram) per 100 ml. Watertemperatuur: 80°C.
Een voorproefje voor de heerlijkste recepten met matcha:
Matcha Latte: Breng een kopje amandelmelk (of eventueel rijst- of sojamelk) aan de kook. Neem een kommetje of diepe tas met daarin 1 theelepel matcha. Voeg een kwart kopje heet (niet-kokend) water toe aan het poeder en meng met een klopper totdat het poeder volledig is opgelost. Je kan de hete melk onmiddellijk toevoegen of eerst nog apart kloppen voor een extra schuimige matcha latte.
Matcha Bananenijs: Met slechts twee ingrediënten kan je dit heerlijke matcha & banaan ijs maken. Snij drie rijpe bananen in stukjes en plaats ze in de diepvries gedurende 24 uur. Blend de bevroren stukjes tot je een zachte, smeuïge massa krijgt. Voeg tenslotte 1 theelepel matcha toe en blend nog enkele seconden tot het ijs een zachtgroene kleur heeft. Serveer onmiddellijk.
Matcha Smoothie: Qua smoothie en matcha combinaties kan je bijzonder veel kanten uit. Dit basis-recept kan je zelf aanpassen naar smaak en welke ingrediënten je in huis hebt. Blend 1 appel, 1 peer, een halve selderijstengel en 1 banaan met een theelepel matcha-poeder. Voeg eventueel wat munt toe om het geheel nog frisser te maken.