Thee uit Sri Lanka.

Thee uit Sri Lanka.

Sri Lanka thee

Sri Lanka thee, ook bekend als Ceylon thee, is wereldwijd geliefd vanwege zijn rijke smaak en uitstekende kwaliteit. Als een van de grootste theeproducenten ter wereld heeft Sri Lanka een lange geschiedenis van thee verbouwen en exporteren. Ceylon was vroeger de officiële naam van het land, dat sinds 1972 Sri Lanka heet. Ceylon thee staat dus synoniem voor thee uit Sri Lanka en is een van de bekendste theesoorten van het land. De theeplantages in Sri Lanka, verspreid over heuvels en valleien, vormen het perfecte microklimaat voor de theeplant Camellia Sinensis. Bovendien dragen de gebieden met verschillende hoogtes (van laaggelegen vlaktes tot bergachtige gebieden) bij aan de veelzijdigheid en diversiteit van smaken in de Sri Lanka thee. Naast het exporteren van veel thee naar het buitenland, komen er jaarlijks duizenden bezoekers naar Sri Lanka toe om de mooie theeplantages te bewonderen en het ambacht van het maken van Sri Lanka thee te ontdekken. 

Ceylon thee Sri Lanka

De meest kenmerkende Ceylon thee uit Sri Lanka is natuurlijk de Ceylon Blend OP. Deze verfijnde bladthee is afkomstig uit de middelhoge streek van Sri Lanka. Deze OP-klasse Ceylon thee kenmerkt zich door zijn lange, donkere theebladeren en staat bekend om zijn lichte karakter en toch aromatische, kruidige smaak. De naam “OP” staat voor “Orange Pekoe” en wordt gebruikt om zwarte thee van uitstekende kwaliteit aan te duiden. 

Verder is de Ceylon Kaneel Chai typerend voor thee uit Sri Lanka. Dit is een overheerlijke chai thee met gember en echte Ceylon kaneelpijpjes. Naast deze klassiekers hebben we ook verschillende Earl Grey melanges en diverse soorten zwarte en groene Ceylon theeblends, verrijkt met vruchten en specerijen. 

Thee uit Sri Lanka kopen

Bij the art of tea bieden we een uitgebreide, met zorg samengestelde selectie aan van de beste Ceylon theeën, rechtstreeks afkomstig van de theeplantages in Sri Lanka. Van klassieke zwarte Ceylon thee, tot verfijnde groene thee en theemelanges met vruchten of specerijen zoals kaneel, onze collectie heeft voor ieder wat wils. Ontdek de betoverende wereld van thee uit Sri Lanka en laat je smaakpapillen verwennen door de rijke en complexe smaken van dit prachtige land.