Thee uit Indonesië.

Thee uit Indonesië.

Toon 1 - 2 van 2

Indonesië; het land van heerlijk eten, uitgestrekte rijstvelden en mooie stranden… Wie houdt er niet van? Wat je misschien nog niet wist is dat het ook een bekend theeland is! Het Indonesische klimaat is namelijk ideaal voor theeplantages, gelegen in groene landschappen en bergachtige gebieden. Vakmanschap en traditie komen samen om Indonesische thee van de beste kwaliteit te produceren. 

Indonesische thee 

Indonesië heeft een diverse en rijke theecultuur, met Javaanse thee als belangrijke vertegenwoordiger. Het land heeft veel mooie theesoorten te bieden en vooral West-Java is een belangrijke plek voor het verbouwen van Indonesische thee. De unieke geografische ligging van Indonesië, met zijn vruchtbare, vulkanische grond en tropische klimaat biedt ideale omstandigheden voor het verbouwen van thee van hoge kwaliteit. Thee uit Indonesië staan over de hele wereld bekend om het hoge gehalte aan catechines. Dit zijn natuurlijke, krachtige antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van gezonde darmen en hart. 

Javaanse thee

Javaanse thee is bijzonder om verschillende redenen. Allereerst staat het Indonesische eiland Java bekend om zijn lange traditie van theeproductie en -cultuur. De Javaanse theeplantages bevinden zich op unieke locaties, variërend van laaggelegen vlaktes tot bergachtige gebieden. De veelzijdigheid van deze gebieden proef je terug in de smaken van de thee. Javaanse thee heeft vaak een karakteristieke smaak die wordt beïnvloed door de lokale bodem en productiemethoden. Bovendien wordt Javaanse thee vaak geproduceerd op traditionele wijze, waarbij ambachtelijke technieken generatie op generatie worden doorgegeven en toegepast. Deze traditionele manier van theeproductie zorgt ervoor dat Javaanse thee uit Indonesië authentieke en unieke smaken krijgt. 

Javaanse thee kopen 

Bij the art of tea bieden we een bijzondere selectie van Javaanse theesoorten aan, waaronder de verfijnde Java Superiour Santosa. Deze unieke Javaanse theesoort wordt slechts op enkele speciale, kwalitatief hoge plantages tijdens het droge seizoen verbouwd. Er zijn maar weinig bladtheesoorten die afkomstig zijn uit Indonesië dus dat maakt dit Javablad met zijn mooie licht gouden tips ook bijzonder. De zwarte Indonesische thee heeft een zachte en toch rijke smaak. 

Daarnaast hebben we de Java Halium Mountain, een bijzondere Indonesische thee afkomstig uit de provincie Banten in West-Java. De Javaanse thee wordt verbouwd op een hoogte van 1000 meter, bij het prachtige Nationaal Park “Gunung Halimun”. Deze Javaanse thee uit Indonesië verrast theeliefhebbers met zijn fruitige perziknoot en biedt een heerlijke smaakervaring die karakteristiek is voor Javaanse thee. 

Kortom, proef de unieke smaken van Indonesië door jouw favoriete Javaanse thee te kopen bij the art of tea!