3x Mocktailrecepten voor Dry January
Of je nou wel of niet meedoet aan Dry January, een lekker (alcoholvrij) drankje is altijd goed. Wist je dat je van thee heerlijke mocktails kan maken? In onze theewinkel in Haarlem hebben we honderden theesoorten met allerlei verschillende kruiden, vruchten, geuren en smaken. Dat betekent eindeloos proeven en experimenteren! We hebben 3 lekkere mocktailrecepten voor je op een rijtje gezet om van januari een feestje te maken!
Berry Hibiscus Mocktail
Deze Berry Hibiscus Mocktail biedt een frisse smaak van hibiscusthee met de fruitige smaken van aardbei, bosbes en framboos en een vleugje citrus!
Ingrediënten
- 2 theelepels losse hibiscusthee (voor 1 kop)
- Half kopje bruisend water
- Sap van een halve limoen
- Een handje gemengde bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)
- Honing of agavesiroop naar smaak (optioneel)
- Verse muntblaadjes
- Schijfjes limoen voor garnering
- Ijsblokjes
Bereiding
Zet de hibiscusthee door de thee te laten trekken in vers gekookt water van 100°C gedurende 5 minuten zodat de thee iets sterker is dan gebruikelijk. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast om verder te laten afkoelen. Vul een glas met ijsblokjes. Voeg daar de verschillende bessen aan toe. Giet de afgekoelde hibiscusthee over de ijsblokjes in het glas. Voeg het sap van de limoen toe en meng goed. Voeg eventueel honing of agavesiroop toe voor zoetheid en roer goed door. Top het geheel af met bruisend water en garneer met muntblaadjes en schijfjes limoen.
Peachy Jasmine Sparkle
Combineer de bloemige tonen van jasmijnthee met rozenblaadjes met de zoete, sappige smaak van perzik en verfrissende limoen. Geniet van deze heerlijke verfrissende en speelse, alcoholvrije versie van de Bellini!
Ingrediënten
- 2 theelepels losse Jasmijn thee rose (voor 1 kop)
- Half kopje verse perzikpuree (of perziksap)
- Sap van een halve limoen
- 1 theelepel honing of agavesiroop (optioneel)
- Bruisend water
- Verse muntblaadjes
- Verse perzikpartjes voor garnering
- Ijsblokjes
Bereiding
Zet de jasmijnthee door de thee te laten trekken in heet water gedurende 5 minuten zodat de thee iets sterker is dan gebruikelijk. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna in de koelkast om verder af te laten koelen. Meng de perzikpuree, limoensap en honing/agavesiroop in een aparte kom en roer goed door. Vul een glas met ijsblokjes en giet de afgekoelde jasmijnthee over de ijsblokjes in het glas. Voeg het perzik-limoenmengsel toe aan de thee en roer voorzichtig door. Top het geheel af met bruisend water voor een sprankelend effect. Garneer tot slot met verse muntblaadjes en perzikpartjes.
Warme spiced Chai Latte
Chai latte, oké niet echt een mocktail maarrr wel super lekker en een perfect winters drankje! Deze warme Chai Latte combineert de rijke, kruidige smaken en verwarmende specerijen van de Indiase Masala Chai met de zoetheid van een beetje rietsuiker of honing. Perfect om van te genieten op een koude dag!
Ingrediënten
- 2 theelepels losse Masala Chai (voor 1 kop)
- 1 kopje amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
- 1 theelepel rietsuiker of honing
- Een snufje kaneel
- 1 theefilter
Bereiding
Zet een pannetje met melk op een zacht vuurtje. Doe de Chai thee in een theefilter. Laat het filter ongeveer 5 minuten trekken in de melk, terwijl deze op een zacht vuurtje blijft staan. Haal het filter uit het pannetje en giet de Chai in een glas. Voeg de rietsuiker of honing en het snufje kaneel toe en genieten maar!