Chai Latte, We Love It!

De Chai Latte: we love it! Je ziet het op veel menukaarten van koffie- en lunchtentjes staan. Het is het perfecte drankje voor donkere, stormachtige dagen zoals deze. Maar wat is Chai Latte precies?

Het antwoord op deze vraag is erg simpel en wellicht verrassend: chai betekent in India gewoonweg ‘thee’!

Vroeger werd in India alle goede thee geëxporteerd en bleven alleen de bittere restjes over. Om de sterke bittere smaak van thee te maskeren, voegde de Indiërs kruiden, melk en iets zoets aan de thee toe. Het resultaat was de chai zoals wij deze kennen; een heerlijke verwarmende chai latte.

Hoewel er geen vaste chai melange bestaat, bevat een recept voor een Chai Latte in ieder geval; een sterke theesoort, melk, specerijen en suiker of honing. Kaneel, kruidnagel, gember en kardemom zijn veelgebruikte specerijen om de Chai Latte zijn unieke smaak te geven.

Het lekkerste Chai Latte recept van Haarlem

Nu we met zijn met zijn allen zoveel mogelijk binnen blijven, willen we natuurlijk thuis zelf zo’n lekkere Chai Latte maken. The Art of Tea, Herbs & Spices heeft een ruim assortiment Chai thee waarmee je zelf Chai Latte kunt maken. En met dit recept doe je dat in een handomdraai:

Benodigdheden (voor één kopje)

  • 2 theelepels Chai thee naar keuze
  • 1 kopje melk
  • 1 theelepel rietsuiker of honing
  • 1 theefilter

Bereiding

Zet een pannetje met melk op een zacht vuurtje in. Doe de Chai thee in een theefilter. Laat het filter ongeveer 5 minuten trekken in de melk, terwijl deze op een zacht vuurtje blijft staan. Haal het filter uit het pannetje en giet de Chai in een glas. Serveer met honing of rietsuiker.

Kant en klaar Chai Latte

Geen zin om zelf achter het fornuis te staan? Koop dan de kant en klare Chai Latte van het merk David Rio Of Baru. Die hoef je alleen maar te mengen met warm water of melk naar keuze!

Monique
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter