Gebakken zalm met knoflookpeperkorst

Ingrediënten voor 4 porties

  • ½ teen knoflook
  • 1 citroen
  • 10 gram peterselie
  • 10 g knoflookpeper
  • 25 g panko (Japans paneermeel)
  • 1 ei
  • 650 g verse zalmfilet aan een stuk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook.
  3. Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Meng de knoflookpeper met de peterselie, knoflook en 1 el citroenrasp per 4 porties. Voeg de panko toe en breng eventueel op smaak met zout.
  6. Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt).
  7. Meng het eiwit door het kruidenmengsel.
  8. Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel erop.
  9. Bak de zalm in het midden van de oven. Bij een dun stuk ongeveer 15 minuten. Bij een dikker stuk ongeveer 20 minuten.
  10. Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.

Tip: serveer met asperges!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter