Gebakken zalm met knoflookpeperkorst
22 May 2024
Ingrediënten voor 4 porties
- ½ teen knoflook
- 1 citroen
- 10 gram peterselie
- 10 g knoflookpeper
- 25 g panko (Japans paneermeel)
- 1 ei
- 650 g verse zalmfilet aan een stuk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pers de knoflook.
- Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de knoflookpeper met de peterselie, knoflook en 1 el citroenrasp per 4 porties. Voeg de panko toe en breng eventueel op smaak met zout.
- Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt).
- Meng het eiwit door het kruidenmengsel.
- Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel erop.
- Bak de zalm in het midden van de oven. Bij een dun stuk ongeveer 15 minuten. Bij een dikker stuk ongeveer 20 minuten.
- Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.
Tip: serveer met asperges!