Het verhaal achter Earl Grey thee

Earl Grey is misschien wel één van de beroemdste theesoorten. Deze klassieke thee staat bekend om zijn unieke samenstelling van zwarte thee verrijkt met bergamotolie. Het is de natuurlijk gearomatiseerde thee die het meest gedronken wordt ter wereld. Waar komt deze iconische thee eigenlijk vandaan? En welke varianten zijn er allemaal beschikbaar? Je leest alles over Earl Grey in deze blog.  

De geschiedenis van Earl Grey 

De Earl Grey heeft door de jaren heen vele harten veroverd en is een blijvende favoriet onder theeliefhebbers over de hele wereld. De klassieke Earl Grey vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië en is vernoemd naar de 19e-eeuwse Britse graaf en premier Charles Grey. Het verhaal gaat dat een Chinese bestuursambtenaar de theeblend aan Grey schonk als gebaar van dankbaarheid voor de redding van diens zoon. De bestuursambtenaar zou de bijzondere mix van zwarte thee met bergamotolie speciaal hebben samengesteld. Hoewel de exacte oorsprong van de Earl Grey niet helemaal duidelijk is, is het wel bekend dat de thee zijn naam heeft ontleend aan Charles Grey. Tegenwoordig wordt Earl Grey wereldwijd geproduceerd en gedronken. De theeblend bestaat meestal uit zwarte thee, vaak afkomstig uit India, Sri Lanka of China. Het kenmerkende aroma van de Earl Grey komt voort uit de toevoeging van bergamotolie, gewonnen uit de schil van de bergamotvrucht. Deze citrusvrucht geeft de thee zijn verfrissende en bloemige smaakprofiel.  

Verschillende variaties van Earl Grey 

Onze klassieke Earl Grey theeblend is de Earl Grey Melange. Deze heerlijke melange is een combinatie van Ceylon en Chinese thee en bevat bergamotolie die de thee een licht bitterzoete smaak geeft. Hoewel zwarte thee de traditionele basis vormt, zijn er tegenwoordig vele variaties van Earl Grey verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Earl Grey op basis van groene thee: de Earl Grey Green Tea of de witte thee variant van Earl Grey: Earl Grey White Monkey Biologisch Witte Thee. Er bestaat zelfs Earl Grey Rooibos 

Als je van iets meer gewaagde smaken houdt, dan is de Smokey Earl Grey wellicht iets voor jou. Deze gerookte Tarry Lapsang Souchong is gecombineerd met de frisse Earl Grey. Een meer dan passend duo! Maar ook van Kusmi Tea, Twinings Tea, Dilmah, Numi Tea, Tea Cultures en Pukka hebben we (verpakte) Earl Grey theeblends.  

Earl Grey thee kopen bij the art of tea 

Bij the art of tea bieden we verschillende soorten zorgvuldig samengestelde Earl Grey thee aan. Geniet van onze verschillende Earl Grey theeblends en beleef de rijke geschiedenis en verfijnde smaak rechtstreeks vanuit je theekop. Bestel eenvoudig online via onze website of kom langs in onze theewinkel in Haarlem Centrum. Hoe dan ook, binnen een handomdraai kan jij genieten van je favoriete Earl Grey theeblend!  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter