Thee van de maand maart: Sakura 桜

Vanaf deze maand starten we bij The Art of Tea met een maandelijkse special: iedere maand lichten we een lekkere thee met een mooi verhaal uit. Deze maand in de spotlight: de zwarte Japanse Sakura thee.

Het is kersenbloesemseizoen! In maart en april staat heel Japan in het teken van de bloei van de Sakura. De iconische roze boom speelt een prominente rol in de Japanse cultuur, bijvoorbeeld in de kunst. De korte bloeiperiode van de boom (ongeveer een week) staat symbool voor het leven: kort en vol schoonheid. Daarom worden er door heel het land grote festivals georganiseerd en is het de favoriete week voor japanners om hun huwelijk te plannen.

In maart besluiten wij de zwarte Sakura thee uit Japan uit te lichten. Deze thee is een mooie ode aan de schoonheid van de natuur en de Japanse cultuur. De zwarte thee komt uit de Kagoshima prefectuur in het zuiden van Japan en wordt speciaal voor de Westerse markt geproduceerd. De kersenbloemblaadjes worden in suikeroplossing gedompeld, waardoor ze een zoete en bloemige geur en smaak aan de thee meegeven. De sterke smaak met lichte bloemige en zoetige tonen maakt deze thee voor zowel de leek als de meest ervaren theekenner een ware luxe sensatie voor de zintuigen.

Laat je verrassen door deze prachtige thee, die niet alleen een lust is voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog! Serveer hem zoals de Japanners zelf het liefste doen: in een traditionele gietijzeren theepot, of maak lekker een grote mok.

De Sakura thee kost €34,95 per 100 gram, of €14,95 voor 30 gram in een luxe tea caddy.

Kaart van Japan met Kagoshima in het roodKersenbloesem

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter