Thee van de maand Mei: Wen-Shan Pouchong

Deze zachte, zoete en bloemige oolongthee komt uit het noorden van Taiwan, de Pingling regio. Het is één van de beroemdste theesoorten uit Taiwan en wordt nergens anders geproduceerd. Na de Japanse bezetting van Taiwan zijn heel veel theeboeren gestopt met het produceren van oolongthee, vanwege verminderde vraag. Gelukkig zijn theeboeren in Pingling toch doorgegaan met het produceren van deze thee.

De planten groeien in een gebied met veel schaduw, waardoor ze heel veel bladgroen aanmaken. Na het plukken wordt de thee heel licht geoxideerd en losjes opgerold. Om de oxidatie te stoppen, worden de blaadjes verwarmd tot 70 graden. De Pouchongblaadjes worden niet geroosterd, in tegenstelling tot de meeste andere oolongs. Dit zorgt ervoor dat de blaadjes hun zachte smaak, jadegroene kleur en rijke aroma behouden.

De thee krijgt een heel mooie goud-groene kleur als hij gezet wordt. Zet hem niet met te heet water, want dat komt de smaak niet ten goede. Wij raden een watertemperatuur aan van 80°C aan om de thee het beste tot zijn recht te doen komen.

 

100 gram:                  €44,95

Tea Caddy 30 gram:    €17,49 

Proefzakje 10 gram:    €4,49

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter