Amarelli

Toon 1 - 2 van 2

Oude Amarelli handelsdocumenten tonen aan dat deze familie al sinds het jaar 1500 handelt in zoethoutproducten vanuit de plaats Rossano in Italië.
De familie Amarelli begon in 1731 op industriële wijze zoethoutproducten te produceren. In dat jaar werden de zoethoutsnoepjes geïntroduceerd. In de eeuwen daarna groeide de Amarelli zoethout uit tot een product dat wereldwijd wordt geëxporteerd. Zoethout wordt gemaakt van de wortels van de plant Glycyrrhiza glabra. Deze Latijnse benaming betekend eigenlijk “Zoete wortel”. Extracten van deze wortel worden gebruikt om de zoethoutproducten te fabriceren.

Na meer dan twee en een halve eeuw behoort de Amarelli fabriek in Rosanno tot de groep ondernemingen van “Les Henokiens”. Van deze Europese Vereniging zijn alleen die ondernemingen lid, die al honderden jaren bijzondere producten op de markt brengen nog steeds familiebezit zijn.

De kleine blikjes zoethoutsnoepjes zijn wereldberoemd. De verpakking die gebruikt wordt, is van hetzelfde ontwerp als die in voorgaande generaties. Ook de afbeeldingen op de blikjes zijn uit die tijd. De kwaliteit van de zoethoutproducten is van het hoogste niveau en de producten worden nog steeds volgens de oorspronkelijke methode vervaardigd. In 2001 heeft de Amarelli fabriek een onderscheiding ontvangen voor de combinatie van cultuurbehoud en gedegen zakelijkheid: de prestigieuze “Guggenheim Culture and Business Award ”. Een zéér hoge onderscheiding in Europa.